Salvamar / instructor de înot

Salvamar / instructor de înot

 Ghereta de sticlă a unui salvamar
 Ghereta de sticlă a unui salvamar  Dojenirea înotătorilor  Monitorizarea unui bazin de înot  Învățarea înotului cu dispozitive ajutătoare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Salvamarul are obligatia sa ia parte la operatiuni de salvare la piscina, pe plaja sau în alte locuri similare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: Supravegherea oamenilor care fac baie sau care înoata în piscine sau în mare - sa asigure sanatatea si siguranta înotatorilor precum si a oamenilor care folosesc barci sau alte ustensile care au fost închiriate de pe plaja - sa salveze oamenii de la înec - sa acorde primul ajutor - sa umple piscina - sa verifice conditiile de igiena si puritatea apei în locurile de tratament, sa verifice sistemul de distributie a apei, pompele si alte echipamente tehnologice, sa lucreze si sa întretina aceste echipamente - sa verifice temperatura apei - sa dea lectii de înot - sa dea instructiuni cum se pot salva oamenii de la înec - eventual sa-i supravegheze pe salvamarii începatori.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în vecinatatea apei, în apa, unde sunteti expusi la soare si la temperaturi înalte si conditii de vreme schimbatoare. Munca pe perioadele de sfârsit de saptamâna si pe perioada vacantelor este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se foloseste echipament pentru purificarea si tratarea apei, sisteme de distributie apa, barci cu motor, binocluri etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare cu profil de salvamar, în particular cursuri de profesori de înot (daca în cursuri sunt incluse activitatile de salvamar, lucru care se întâmpla de obicei), sa va placa apa, sa aveti abilitati de înotator foarte bune, sa fiti apt fizic, sa aveti agilitate, sa nu fiti fricos, sa aveti reactie rapida, sa inspirati încredere si sa dati dovada de auto-disciplina.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?