Postas (de teren)

Postas (de teren)

 Înmânarea unei scrisori recomandate
 Înmânarea unei scrisori recomandate  Primirea corespondenței  Deschiderea ușii de la intrare cu ajutorul unui cod  Repartizarea corespondenței în cutiile poștale personale

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de postas este aceea de a distribui toate genurile de corespondenta, inclusiv bani, catre oameni si organizatii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa primeasca si sa sorteze corespondenta - sa distribuie scrisori, carti postale si alte corespondente catre casutele postale ale cetatenilor particulari si ale organizatiilor - si similar, sa livreze ziare, reviste si alte documente tiparite - sa faca servicii speciale de corespondenta (telegrame, scrisori cu confirmare de primire, coletarie etc.) - sa livreze corespondenta cu plata la livrare si sa colecteze banii de la destinatari - sa faca plati de transferuri de bani si de pensii - sa vânda efecte postale - sa colecteze plati regulate de la oameni si de la alte institutii - sa accepte corespondenta si sa verifice acceptarea acesteia în caz de corespondenta cu confirmare de primire - sa informeze oamenii despre serviciile postale oferite, la cerere - sa stie sa conduca automobile, sau dube, motociclete sau biciclete.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? De obicei, munca se desfasoara în aer liber, conditiile de vreme schimbatoare fiind inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Acestea sunt automobile sau dube, bicicleta sau motocicleta.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala sau un curs de calificare în domeniu, sa aveti abilitati de lucru cu cifrele, o buna memorie, sa fiti o persoana de încredere, sa dati dovada de acuratete în munca.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?