Evaluator de preturi

Evaluator de preturi

Verificarea pe Internet a altor oferte de prețuri
Verificarea pe Internet a altor oferte de prețuri Verificarea listelor de prețuri din arhiva proprie

Cine sunt si cu ce se ocupa? Datoria unui evaluator de preturi este de a asigura implementarea propunerilor de pret si cotatiilor în raport cu produsele sau serviciile unei organizatii, în functie de situatia pietei, de scopul strategic al organizatiei si costul de calcul.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ - analiza conditiilor de piata, monitorizarea evolutiei preturilor, compararea acestora cu scopurile si posibilitatile organizatiei - elaborarea de scopuri în stabilirea pretului pe baza strategiei de afaceri a organizatiei - analizarea evolutiei costurilor calculate - sa faca propuneri de pret si oferte de pret pentru fiecare produs si serviciu - sa discute propunerile de pret cu clientii - sa evalueze comportamentul si reactia clientilor la preturile propuse si la cele existente - sa faca modificari în functie de situatia de pe piata, politica organizatiei si fluctuatiile de pret, sa elaboreze o metodologie de stabilire a preturilor si sa actualizeze listele de preturi si documentatiile - sa întocmeasca liste cu preturile interne ale societatii si liste de preturi pentru servicii, materiale, produse semifinite, rebuturi si alte obiecte, precum si pretul pentru forta de munca - sa coopereze cu alte sectii din cadrul organizatiei, în special cu departamentele de marketing si economic.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Activitatea se desfasoara în birouri sau în spatii similare, într-un mediu confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se foloseste în principal tehnologia computerizata si echipamentul uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De diploma universitara în specialitate sau de o scoala post-liceala cu diploma de absolvire, sa aveti cunostinte tehnice si economice, abilitate de a lucra sistematic, abilitatea de lucru cu cifrele, capacitatea de a negocia cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?