Programator calculatoare (sisteme și aplicatii)

Programator calculatoare (sisteme și aplicatii)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria presupune crearea de programe pe calculator. Programatorul de sisteme lucreaza în general la programele fundamentale care dau posibilitatea computerului sa functioneze, în timp ce programatorul de aplicatii scrie programele care dau posibilitatea utilizatorilor sa le foloseasca, asa cum sunt procesoarele de texte si de tabele. Programatorii de programe sunt uneori cunoscuti drept "inventatori de sisteme".

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze specificatii de performanta (prin comparatie de programe), sa discute cu utilizatorii despre natura produsului final, despre rezolvarea problemelor, schimbari în specificatii, daca este necesar, descrieri de structuri de date si conversia lor în algoritmi, adica procesarea prin pasi simpli, crearea de programe în limbaje relevante, devirusarea si verificarea functionarii corespunzatoare a programului prin furnizarea de date reale de catre clienti, aplicatii de programe de devirusare / testare pentru îndepartarea erorilor, consultatii si instruirea clientilor, modificari unor astfel de programe existente la solicitarea utilizatorilor, aplicatia de testare si alte programe sau crearea de programe proprii pentru identificarea erorilor în baza de date sau a altor operatiuni din baza de date, întretinerea programului si a documentatiei aferente continând schimbari de input/output în configuratia hard-ului, întretinerea dictionarelor de date si administrarea sistemelor pentru asigurarea valabilitatii si sigurantei datelor, prezentari de programe noi create catre clienti.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri unde nu exista conditii dificile de lucru.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite sisteme computerizate, software, hardware si echipament adiacent.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu profil de programare, sau mai bine, sa fiti detinatorul unei diplome de studii superioare în informatica, cibernetica, tehnologia informatiei, sa aveti o serie de abilitati, sa fiti inventiv si creativ, sa aveti precizie, rabdare si sa doriti sa învatati.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?