Tehnician de întretinere

Tehnician de întretinere

 În camera de comandă a unei termocentrale
 În camera de comandă a unei termocentrale  Verificarea etanșeității garniturilor distribuitorului de abur  Compararea consumului real de combustibil cu specificațiile din tabel  Controlul presiunii din camera de distribuție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui tehnician consta în întretinerea starii de operare a sistemelor de fabricatie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa identifice necesitatile uzinei si ale masinilor, precum si caracteristicile lor în raport cu procesarea si cerintele de operare, sa selecteze tipurile tehnologice corespunzatoare, daca este necesar chiar sa specifice tipurile de masini, sa planifice întretinerea si procedurile de reparatie precum si controlul acestora, sa asigure functionarea corespunzatoare si în mod economic a uzinei si a masinilor, fie prin aportul tehnicianului fie prin folosirea de subcontractori specializati / centre de service sau direct prin producatori (adica în reparatiile din timpul perioadei de garantie).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în fabrici, atât în birouri cât si la locul unde sunt instalate aparaturile. Exista probleme cum sunt expunerea la zgomot si praf; uneori este nevoie de lucrul în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite echipamente de masurare si diagnosticare, instrumente mecanice si electrice, computere si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate cu profil de inginerie (electric sau mecanic), fie o alta universitate sau facultate, sa aveti imaginatie tehnica, judecata rapida, abilitati de organizator, abilitati sa negociati si sa improvizati, posibilitatea de a va exprima corect si abilitatea de a învata.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?