Ghid turistic

Ghid turistic

 Însoțirea unui grup în străinătate în timpul unei excursii cu vaporul
 Însoțirea unui grup în străinătate în timpul unei excursii cu vaporul  Relatare calificată într-o limbă străină  Organizarea unei excursii - pregătire pentru controlul participanților  Comandarea unui meniu dietetic pentru unul din participanți  Rezervarea locurilor la un restaurant pentru un grup de turiști  Comandarea unui meniu dietetic pentru unul din participanți

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui curier de calatorie este de a supraveghea excursiile din tara si din strainatate sau alte evenimente similare si de a pune la dispozitie participantilor informatii, sfaturi si alte servicii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa însoteasca grupuri turistice în tara si în strainatate pe perioada excursiilor - sa organizeze si sa însoteasca grupuri în strainatate si sa dea informatii calificate si raspunsuri la întrebari (în particular, în turnee numite calatorii de explorare) - sa verifice prezenta participantilor - sa ofere programe complete pentru excursie, inclusiv procurarea de bilete de acces, tichete de pasager, rezervari la restaurant, plati în grup la restaurante etc. - sa rezolve anumite cerinte speciale ale participantilor, sa rezolve problemele acestora în raport cu angajatii hotelului sau cu membrii grupului - sa rezolve probleme care apar în timpul excursiei (cum sunt furturi, îmbolnaviri, pierderea documentelor de calatorie, rezervari neonorate etc.), inclusiv sa negocieze când este necesar cu autoritatile locale, politie, spitale, companii de asigurare si alte institutii - sa ia decizii în caz de schimbari necesare în program - sa traduca acolo unde este necesar - sa negocieze cu partenerii straini - sa puna la dispozitie servicii auxiliare catre participanti (exemplu, plimbari cu barca), inclusiv sa cumpere bilete si sa achite facturi (în valuta straina) - sa asigure supraveghere materiala si financiara în timpul excursiei - sa organizeze si sa acompanieze grupuri straine în tara natala si sa faca comentarii si interpretari calificate, sa efectueze alte activitati organizatorice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în aer liber în orase, centre de recreere, la tara, în cadrul monumentelor nationale, în autocare etc. Conditii de vreme schimbatoare, lucrul în aer liber si de obicei peste program precum si perioade lungi de deplasare departe de casa, toate sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Exprimarea verbala si ocazional folosirea microfonului, sau a telefoanelor mobile etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sa aveti cunostinte de limbi straine, sa stiti cum sa va purtati cu oamenii, sa va exercitati autoritatea, sa dovediti ca sunteti o persoana de încredere, sa aveti o memorie buna, sa aveti calitati de organizator, sa fiti capabil si dornic de a învata continuu.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?
 
Plugin for sound not installed