Filator

Filator

 Deschiderea unui balot cu materii prime
 Deschiderea unui balot cu materii prime  Supravegherea sculurilor  Verificarea vitezei de rotire a sculurilor  Adăugarea de material pe mașina de bobinat  Repararea unei mașini de finisat  Înlocuirea unui rulou de presiune  Introducerea unui mosor într-o mașină de bobinat  Curățarea materialului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de filator presupune producere diferitelor tipuri de fibre.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asambleze si sa cântareasca baloturile din fibre textile si din alte materii prime - sa lucreze pe masini si echipamente de pregatire a firelor / materiilor prime înainte de filare, sa pregateasca masinile de filatura pentru productia de diferite tipuri de fire - sa verifice materialul înainte si dupa filare - sa preia si sa înlocuiasca firele terminate sau produsele - sa distribuie si sa rasuceasca diferite tipuri de fire facute din material clasic sau sintetic pe diferite tipuri de masini de filat si de spoliat - sa dea forma fibrelor sintetice prin folosirea diverselor tehnologii - sa coopereze la pregatirea si reglarea masinilor la schimbarea produsului - sa aiba grija de întretinerea curenta a masinilor, a echipamentului si a ustensilelor de lucru.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de filatura pentru produse textile, unde zgomotul, praful si lucrul în schimburi este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de filatura, echipament si linii de productie; îndemânarea manuala este foarte importanta. Materialul folosit sânt fibrele textile.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, sa aveti îndemânare manuala si rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?