Operator radio (marina comercială)

Operator radio (marina comercială)

În legătură radio cu punctul de control din port
În legătură radio cu punctul de control din port Comenzi pentru radiotelegrafist

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul radio de pe nava comerciala raspunde de operatiuni legate de echipamentul radio si telecomunicatii si presteaza alte servicii legate de comunicatie de pe nava. În acelasi timp trebuie sa respecte toate reglementarile internationale cu privire la comunicatiilor radio.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: Ofiterul / operatorul radio de pe nava comerciala primeste, transmite si înregistreaza semnale radio si mesaje primite prin radio si prin alte echipamente de telecomunicatie, eventual codificate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? La bordul navelor unde se lucreaza în conditii de vreme schimbatoare si în deplasari de lunga durata departe de casa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamente radio si de telecomunicatii, alfabet sonic si Morse, receptoare si transmitatoare, tehnologie folosita pentru transmisia prin satelit, precum si computere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sa aveti certificat recunoscut international pentru transmisiuni, sau sa fi aveti cel putin studii secundare în domeniul inginerie electrice, sa stiti limba engleza, sa dati dovada de punctualitate si sa aveti o sanatate generala buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?