Director de marketing

Director de marketing

Explicarea tendințelor pietei pentru echipa de vânzări
Explicarea tendințelor pietei pentru echipa de vânzări Propuneri pentru redresarea unui segment de producție al firmei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui director de marketing este aceea de a asigura introducerea cu succes a bunurilor din organizatie sau a serviciilor pe piata.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: - sa supravegheze piata si sa faca analiza de piata, sa evalueze dezvoltarea si tintele de pe piata, sa faca studii de marketing - sa supravegheze si sa analizeze preferintele clientilor - sa monitorizeze concurenta - sa defineasca grupele de bunuri si servicii în perspectiva - sa stabileasca preturile corespunzatoare pentru obtinerea succesului pe piata - sa defineasca eventualii cumparatori si pietele de desfacere - sa atraga atentia imediat conducerii companiei în caz de esec pe piata si asupra nevoii de schimbare din aceste motive - sa faca propuneri de productie, de implementare, de afaceri si de economie în cadrul companiei în functie de situatia de pe piata în conformitate cu mijloacele tehnologice si financiare existente în companie - sa întocmeasca planuri complexe de marketing - sa întocmeasca planuri de campanii publicitare - sa asigure participarea companiei la expozitii si târguri si sa se preocupe de desfasurarea activitatilor legate de acest lucru - sa tina evidenta clientilor si a potentialilor clienti si sa încheie contracte cu acestia - sa atraga atentia conducerii cu privire la nevoia de a lua parte la anumite evenimente profesionale si sociale - sa coopereze cu alte sectiuni ale companiei, în primul rând cu departamentele de productie si de contabilitate - sa coopereze cu agentii de publicitate si agentii de analize de marketing, folosind serviciile acestora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si în spatii similare, unde mediul de lucru este de obicei lipsit de probleme.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În primul rând tehnologia computerizata si echipamentul uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sa aveti studii superioare sau medii cu diploma de bacalaureat, în domeniul economic sau profesional, într-o anumita specialitate (cum sunt inginerie, electronica, productie alimentara, industria îmbracamintei, industria chimica etc.), sa aveti abilitate sa lucrati sistematic, sa aveti talente organizatorice, simt al afacerii, creativitate, abilitate sa negociati cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?