Tapiter / decorator

Tapiter / decorator

 Instalarea suspensiei
 Instalarea suspensiei  Alegerea materialului pentru umplut  Executarea unei cusături decorative  Acoperirea tapițeriei de burete  Transferarea unui tipar pe material  Lipirea franjurilor decorativi  Controlul calității

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui tapiter si a unui decorator este de a tapita mobilierul si alte articole, precum si munca de decorator.

Care sunt îndatoririle postului? Sa taie mecanic si manual materialele de tapiterie - sa pregateasca si sa lucreze materialele pentru umplutura si sa le adapteze, sa lege si sa fixeze arcurile din mobila - sa usureze materialul de umplutura si sa-l coasa - sa coasa tapiteria cu masina sau cu mâna - sa puna tapiteria pregatita pe mobila - sa faca decoratiuni profesionale din materiale si sa decoreze obiectele pe baza unor documentatii sau schite proprii - sa adapteze interioare, încaperi oficiale si expozitii - sa adapteze scene - sa repare tapiterie si sa restaureze mobilier - sa tapiteze, de asemenea, vehicule.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere speciale de tapiterie; unele locuri de munca pot fi zgomotoase, cu praf, iar la obiectele de tapiterie se ajunge uneori mai greu.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele folosite cel mai frecvent sunt masini de cusut si taiat, dispozitive speciale de cusut tapiterie, unelte indispensabile operate manual si instrumente de masurare si sabloane de desen. Meseria presupune îndemânare. Materialul de lucru include materiale textile, piele si înlocuitori de piele.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Absolvirea unei scoli de profil, o privire buna, precizie, simt estetic, imaginatie spatiala, capacitatea de a lucra cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?