Silivicultor / inginer de ocol silvic

Silivicultor / inginer de ocol silvic

 Elaborarea unui plan de utilizare a insecticidelor
 Elaborarea unui plan de utilizare a insecticidelor  Recensământul de primăvară al vânatului dintr-o ascunzătoare  Calcularea tăierilor de copaci  Marcarea copacilor destinați tăierii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Silvicultorul administreaza padurea sau o parte din padurea încredintata acestuia dintr-o anumita zona geografica. O zona întinsa de paduri poarta denumirea de regiune forestiera iar administratorul acestei zone este numit director de ocol silvic. Regiunea forestiera include mai multe sectoare forestiere.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa stabileasca planul de lucru si sa coordoneze alte activitati economice în sectorul sau regiunea forestiera din subordine - sa pregateasca contracte cu proprietarii de paduri si firmele care efectueaza diferite lucrari în padure - sa detecteze si sa raporteze aparitia oricaror daunatori de padure si sa organizeze masuri de protectie împotriva acestora - sa faca recensamântul vânatului în paduri si sa tina înregistrari cu privire la acesta - sa identifice si sa raporteze daunele cauzate de vânat - sa coordoneze activitatile de vânatoare sportiva - sa administreze colectarea de seminte din padure - sa selecteze copacii din padure ce urmeaza a fi taiati - sa dea permisiunea si sa transfere lemnul de exploatat, sa verifice daca sunt respectate conditiile si reglementarile cu privire la administrarea padurii (adica cresterea optima a copacilor, reîmpadurirea, tinerea evidentelor necesare etc.) - sa monitorizeze îndeplinirea planurilor si respectarea contractelor de munca în padure - sa execute lucrari de protejare a padurii, sa se asigure de respectarea cerintelor cu privire la paza contra incendiilor în padure, sa supravegheze respectarea legilor în vigoare, a regulamentelor si a directivelor în domeniu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În paduri, cu o expunere limitata la conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai uzuale instrumente si echipamente, inclusiv computer, automobil sau alte vehicule, tehnologie de masurare a copacilor, obiecte de birotica si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o universitate cu specializare în domeniul silviculturii, sa aveti interes pentru natura si mediul înconjurator si sa aveti aptitudini organizatorice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?