Regizor (de teatru / film)

Regizor (de teatru / film)

 Aranjarea actorilor pe scenă în timpul unei repetiții
 Aranjarea actorilor pe scenă în timpul unei repetiții  Aranjarea actorilor pe scenă în timpul unei repetiții în conformitate cu indicațiile regizorului  Însemnări pe text în legătură cu aranjamentul scenic  Regia independentă pe o scenă simplă  Evaluarea unei secvențe cu regizorul și operatorul șef lumini  Regizor făcând observații unei actrițe

Cine sunt si cu ce se ocupa? Regizorul administreaza activitatea cu privire la productia de film, program de televiziune sau radio, teatru sau piesa la radio. Regizorii sunt clasificati în regizori de film, de televiziune, de radio si de teatru. Altii sunt specializati în spectacole de muzical, muzica, dublaj etc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa selecteze distributia pentru toate rolurile, sa discute rolurile cu actorii, sa-i îndrume pe perioada repetitiilor. Activitatea se bazeaza pe scenarii pregatite în prealabil dupa opere literare sau dupa alte subiecte, la a caror pregatire participa uneori si regizorul si pe care le transpune în film sau piese de teatru.

Regizorul de film este persoana care conduce filmarile pentru un film. Regizorul de teatru conduce repetitiile si spectacolele cu piesele de teatru. Regizorul de televiziune sau de radio coordoneaza filmarile si transmiterea programelor unei statii de televiziune si radio în asa fel încât sa se încadreze în program, coordoneaza inserarea reclamelor comerciale, transmise la anumite intervale între programe si opereaza schimbarile de program necesare. Regizorul de dublaj coordoneaza dublarea filmelor straine, a serialelor de televiziune, a programelor documentare si a altor programe, folosind actori autohtoni, selecteaza muzica si efectele de sunet si coordoneaza toate componentele dublajului. Anumite activitati de la turnarea de filme, repetitii la piesele de teatru sau la emisiunile radio si televiziune pot fi facute si de asistentul de regie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În functie de specificul unde îsi desfasoara munca în calitate de regizor, în teatre, în studiouri de film, în aer liber. Munca peste program este frecventa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Scenarii, telefoane si alte echipamente - depinde unde se face filmul, programul radio sau piesa de teatru.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?