Tehnician efecte sonore

Tehnician efecte sonore

 Înregistrarea efectelor sonore - clinchetul paharelor în timpul unui toast
 Înregistrarea efectelor sonore - clinchetul paharelor în timpul unui toast  Simularea deschiderii unei uși  Înregistrarea zgomotului unui atelaj cu cai în mișcare  Simularea unor pași pe pardoseală  Înregistrarea efectelor sonore ale pădurii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnicianul de efecte sonore creeaza zgomote si efecte de sunet pentru filme si pentru alte programe, în conformitate cu scenariul si cu intentiile regizorului de film, teatru sau programe radio si televiziune.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa produca sunete artificiale, sa le sincronizeze cu spectacolul, sa creeze impresia de actiune sau evenimente în special la emisiunile radio si televiziune. Poate folosi sunete înregistrate sau poate crea aceste sunete cu ajutorul aparatelor electronice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În studiouri de film, de televiziune, de radio sau în aer liber. Munca peste orele de program este frecventa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite tipuri de echipamente audio si electronice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti un auz fin si abilitatea de a va concentra.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?