Manipulant (de tramvai)

Manipulant (de tramvai)

 Conducerea unui tramvai și urmărirea luminilor indicatoare pe panoul de control
 Conducerea unui tramvai și urmărirea luminilor indicatoare pe panoul de control  Predarea vehiculului șoferului din schimbul de după-amiază  Deservirea manuală a macazului la intersecție  Emiterea semnalului sonor înainte de închiderea ușilor în stație

Cine sunt si cu ce se ocupa? Manipulantul trebuie sa conduca tramvaiul si sa asigure siguranta transportului si a pasagerilor în conformitate cu prevederile regulamentului de trafic, ale reglementarilor de transport în oras si ale orarului stabilit.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa conduca tramvaiul - sa verifice componentele si sistemele care sunt necesare pentru siguranta transportului - sa comunice cu dispeceratul prin radio sau sisteme publice de adresare pentru informarea pasagerilor - sa faca reparatii minore la tramvai în cazul când apar defectiuni pe parcursul drumului - sa distribuie bilete - sa tina evidente daca i se cere acest lucru.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? La bordul tramvaiului, în reteaua de transport a orasului dar de obicei la adapost de vreme rea, desi conditiile de vreme schimbatoare pot crea dificultati acestei meserii. Lucrul în schimburi este imperativ.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Bordul de control din interiorul tramvaiului.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de specializare pentru manipulanti, sa dati dovada de concentrare, rapiditate în decizii, încredere si auto-disciplina.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?