Sticlar / lucrător în sticlă

Sticlar / lucrător în sticlă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sticlarul face produse folosind sticla suflata, solida, presata si alte tipuri de sticla.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa dea forma produselor din sticla prin extragerea sticlei topite, prin suflare în forme cu sau fara matrice - prin modelare libera cu mâna - sa faca decoratiuni de Craciun - sa modeleze componente din sticla pentru produse din sticla complicate, cum sunt urechi, cozi, pete si sa asambleze produsele finale - sa faca figurine din sticla prin suflare sau din sticla solida, folosind vitraliile, lucrând în cooperare cu proiectantii - sa faca cu mâna libera figurine de diferite forme - sa faca produse decorative din sticla cu mâna sau cu masina, sa preseze si sa finiseze cu mâna sticla - sa îmbine componente deasupra focului - sa întinda, sa contracte, sa modeleze si sa ajusteze produsul final - sa faca produse din sticla utilizate în tehnologie si la laborator -(eprubete, termometre, sisteme de tuburi din sticla etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În fabrici si ateliere de prelucrare a sticlei, unde temperaturile înalte, praful si mizeria sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Pipe de suflat, cuptoare, prese, si masini de suflat si modelat sticla, unelte de lucru manuale si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti îndemânare, sa fiti apt fizic, sa aveti simt estetic, perceptie spatiala, o vedere buna si plamâni sanatosi pentru suflatul sticlei.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?