Executor judecătoresc

Executor judecătoresc

Cine sunt si cu ce se ocupa? Executorul judecatoresc asigura întocmirea si completarea anumitor acte solicitate de tribunal.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: executarea silita a revendicarilor, evacuari din apartamente, sa colecteze amenzi, sa înregistreze si sa confiste proprietati, sa întocmeasca notificari catre partile implicate în procese etc. Sarcinile exacte variaza de la tara la tara în functie de sistemul juridic local. În unele tari, rolul executorului judecatoresc poate fi si acela de a colecta datoriile de la firme private, care nu au legatura cu activitatile tribunalului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birourile din cadrul tribunalelor sau la locul unde sunt persoane evacuate, sau la ghiseul de colectare a amenzilor si oriunde este necesar. Nu sunt excluse discutiile în contradictoriu cu persoanele cu care intra în contact.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia informatica si alte echipamente de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o universitate, sa abordati munca sistematic, sa aveti capacitatea de a va impune respect si sa dati dovada de o buna comunicare cu persoanele implicate.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?