Director retele de calculatoare

Director retele de calculatoare

 Explicând o problemă în fața utilizatorului
 Explicând o problemă în fața utilizatorului  Studierea documentației  Configurarea rețelei  Măsurarea parametrilor rețelei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Administratorul de retea asigura operabilitatea retelelor de calculatoare într-o organizatie sau un grup de organizatii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa rezolve problemele legate de retea, sa solicite servicii de la o firma specializata; sa asigure protectia bazei de date si copiile de rezerva, precum si protejarea ei contra virusilor; sa regleze reteaua conform cerintelor utilizatorilor acesteia; sa instaleze noi computere si accesoriile lor si programe software si sa instruiasca utilizatorii de retele; sa instaleze noi computere si accesorii de programe software si sa rezolve conectarea retelelor la Internet sau la alte retele interne ale organizatiei.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În camerele unde sunt instalate calculatoarele sau în centre de calcul.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Calculatoare, tehnologie informatica, în general, si telefon.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, de preferat cu profil de calculatoare sau alta disciplina adiacenta, sa abordati sistematic munca si sa aveti cunostinte tehnice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?