Tinichigiu în constructii

Tinichigiu în constructii

 Terminarea unei streșini
 Terminarea unei streșini  Munca într-un atelier de tinichigerie  Executarea unui burlan de cupru  Îndoirea unei folii de cupru

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de tinichigiu în constructii consta în prelucrarea, fixarea, repararea si înlocuirea partilor componente din foi de tabla.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa prelucreze, sa fixeze si sa repare parti din foi de tabla si produse din foi din otel galvanizat, cupru, aluminiu si alte metale, sa taie foile de tabla la dimensiunile specificate în schite, sa îndoaie tabla, sa o ranforseze, sa o gaureasca, sa o asambleze, sa o rasuceasca si sa o sudeze cu alte parti componente într-un ansamblu - sa prelucreze elementele de constructie, cum sunt cârlige, stresini, jgheaburi etc. mânere, usi, sa repare vasele din tabla, sa fixeze si sa repare tabla care intra în compozitia zidariei, corniselor si balcoanelor - sa asambleze si sa repare jgheaburile de acoperis, burlanele si coturile, si tabla de toate dimensiunile care se pune pe cosurile caselor - sa lucreze tabla de toate tipurile folosita la fatadele cladirilor - sa fixeze si sa repare acoperisurile din tabla de pe orice fel de acoperisuri, sa prelucreze si sa repare produsele din cositor care au destinatie artistica si de stilizare în constructii (cum sunt cazane, guri de burlan, tevi), conform schitelor sau sa fixeze elementele originale - sa prelucreze, sa fixeze si sa repare tabla de acoperis pentru acoperisuri în forme speciale (piramida, con, cupola etc.)

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în general pe santiere, unde conditiile de vreme schimbatoare sunt inevitabile, alaturi de lucrul la înaltime, în medii prafoase si partial în ateliere unde se lucreaza în praf si zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai folosite sunt foarfeci si cutite speciale de tabla, pile, ciocane, aparate de sudura, masini de dat forme, unelte de sudura, dalta, nicovala, unelte de gaurit si alte unelte manuale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, sa aveti îndemânare si dexteritate, reactii rapide, capacitate de lucru în echipa, precizie si auto-disciplina.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?