Geamgiu

Geamgiu

 Tăierea unui bloc de sticlă
 Tăierea unui bloc de sticlă  Transportul sticlei  Tăierea unei găuri rotunde  Îmbinarea marginilor  Tăierea unui cadru de fereastră

Cine sunt si cu ce se ocupa? Geamgiul executa toate tipurile de geamuri si panouri din sticla.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa taie sticla neteda cu unelte speciale de taiat, la dimensiuni exacte, sa puna geamuri la ferestre, usi, pereti din sticla, vitrine, reclame de neon si alte structuri, sa fixele oglinzi mari pe pereti, inclusiv în cladirile publice cum sunt hoteluri, expozitii si birouri etc., sa instaleze pereti despartitori de sticla - sa chituiasca ferestre si sa faca alte munci de geamgiu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de pus geamuri, pe santiere de constructii, în interiorul cladirilor, în case particulare; uneori lucratorul este expus la praf, se lucreaza la înaltimi mari iar conditiile de vreme schimbatoare sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De obicei cutit cu diamant, masini de taiat, masini de gaurit, de slefuit, masini de polizat, propriile mâini si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de ucenicie în domeniu, sa aveti dexteritate manuala si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?