Montator / lăcătus în constructii

Montator / lăcătus în constructii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de montator în constructii este de a prelucra diferite parti metalice ale cladirii, de a le asambla si de a le fixa în constructii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa prelucreze, sa sudeze si sa asambleze zabrele, scari, capace de canalizare, balustrade, structuri din otel, cadre de fereastra, pereti si usi, scari, grinzi etc. - sa asambleze structuri de ridicare pentru lifturi de pasageri sau de transport marfa, sa execute produse din metal de dimensiuni mari, cu caracter estetic, cum sunt porti mari, porti glisante, vitrine etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în santiere sau în ateliere unde se lucreaza în zgomot, praf si cu lubrifianti, iar conditiile de vreme schimbatoare si accesul îngreunat în anumite locuri sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Fierastrau, pile, foarfeci, masini de îndoit, de filetat, de taiat, chei fixe, unelte de îndoit, surubelnite, piese de îmbinat, masini de calibrat, strunguri, masini de frezat, masini de alezat, masini de slefuit si de rectificat gauri, precum si propriile mâini. Materialul cu care se lucreaza este metalul.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de ucenicie în domeniu, sa aveti cunostinte tehnice, îndemânare, concentrare, imaginatie spatiala, perceptie estetica, reactii rapide si capacitate de improvizare pâna la un anumit punct.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?