Gardian / ofiter de închisoare

Gardian / ofiter de închisoare

Supravegherea deținuților în timpul muncii la câmp
Supravegherea deținuților în timpul muncii la câmp La postul de pază în foișorul de veghe Asigurarea incintei și accesului în închisoare Verificarea persoanelor care vin în vizită

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de gardian de închisoare presupune asigurarea protectiei detinutilor, asigurarea ordinii si respectarii legii în incinta închisorilor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa protejeze complexul închisorii în calitate de santinela sau gardian în incinta închisorii, sa pazeasca intrarile si iesirile din închisoare, sau sa pazeasca zonele din exteriorul închisorii - sa escorteze persoanele acuzate sau condamnate, eventual folosind si câini de paza - sa însoteasca unitati armate speciale - sa ia parte la actiuni în caz de lupte între detinuti, revolte, încercari de evadare sau sa alte încalcari ale regulamentelor din închisoare, eventual sa faca uz de mijloace coercitive sau de armamentul din dotare - sa faca perchezitii ale oamenilor si bagajelor si sa confiste bunurile detinute sau transportate ilegal - sa identifice oamenii care intra sau ies din perimetrul închisorii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În mare parte munca se desfasoara pe teritoriului închisorii (în interior si în exterior). Conditiile de vreme schimbatoare si munca în schimburi sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Autoritatea gardianului dar uneori este necesara folosirea armelor de foc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu diploma de bacalaureat (sau eventual sa fiti student la o universitate) precum si cursuri speciale pentru gardienii ce urmeaza a lucra în închisori, sa aveti conditie fizica si mentala adecvata, sa fiti apt sa reactionati rapid si sa luati decizii rapide, sa aveti autoritate, auto-disciplina si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?