Operator masini pentru produse din sticlă

Operator masini pentru produse din sticlă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul pe masina pentru produse din sticla opereaza si regleaza diferitele masini pentru operatiuni mai simple din producerea sticlei. Titlul exact al meseriei depinde de masina folosita, cum ar fi operator masina de suflat sticla etc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa opereze pe masini de taiat, de slefuit, de extrudare, anumite parti din sticla si de prelucrat produse. Sa efectueze lucrari de întretinere pentru masinile si echipamentele folosite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de sticlarie sau în fabrici de sticla, unde se lucreaza în murdarie, la temperaturi înalte si în contact cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, linii de productie automate. În functie de masina, se pot folosi si unelte manuale (cum sunt lampa manuala, baghete de sticla, spatule) pentru finisarea lucrarilor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti abilitatea de reactie rapida, aptitudini pentru lucrul manual si înclinatie spre tehnica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?