Conductor de tren

Conductor de tren

 Conducerea unei locomotive
 Conducerea unei locomotive  Verificarea stării uleiului în compresor  Pregătirea unui monitor de viteză pentru monitorizarea vitezei locomotivei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui mecanic de locomotiva este aceea de a conduce locomotive de cale ferata sau unitati autopropulsate si trenuri de metrou.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa conduca si sa întretina trenurile exprese, de pasageri sau trenurile de marfa pe liniile nationale, sa conduca si sa întretina vagoanele auto-propulsate ale metroului, sa lucreze si sa repare motoarele de trenuri si locomotivele, sa faca pregatire teoretica si practica pentru ucenicii mecanici de tren si asistenti de mecanic de tren, sa supravegheze activitatile echipajului din tren înainte si în timpul calatoriei. Mecanicii de locomotiva sunt angajati si în alte parti în afara sistemului national de transport pasageri sau marfuri pe calea ferata: de exemplu ei pot conduce si întretine trenurile din incintele santierelor, santierelor, fabricilor de caramida sau orice fel de trenuri care merg pe sine fixe, inclusiv acelea care se folosesc în minele de suprafata, pentru transportul metalelor topite, pentru zgura si produse metalurgice în procesul de productie, locomotive folosite pe liniile secundare private pentru aducerea si expedierea materialelor si a bunurilor; pot conduce, de asemenea, masini care transporta materiale inflamabile sau explozivi, pe santiere de constructii, sau acolo unde se executa lucrari ale cailor ferate nationale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În trenuri, în gari, în cabine de locomotiva, sau în diverse locuri, însa uneori puteti lucra si în locuri greu accesibile, în zgomot si murdarie precum si în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Locomotive diesel, electrice si uneori cu aburi sau alte vehicule folosite pe calea ferata, panourile lor de control, echipamente si instrumente si uneltele de baza pentru întretinerea si reparatia acestora.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti o vedere buna si o sanatate generala buna. Se poate sa vi se solicite anumite analize medicale pentru demonstrarea abilitatilor de mecanic de tren. Sa aveti reactii rapide în caz de urgenta. Aveti nevoie de unele cunostinte tehnice sau mecanice, pentru a putea sa reparati defectiuni minore. Pe unele trenuri internationale, vi se cere sa cunoasteti limbi straine. Trebuie sa fiti o persoana de încredere si sa fiti mai ales punctual.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?