Muncitor în industria lemnului

Muncitor în industria lemnului

 La mașina de geluit
 La mașina de geluit  Deservirea unui fierăstrău  Tăierea trunchiurilor  Selectarea furnirului  În camera de uscare  Măsurarea lemnului  Manevrarea lemnului cu mașina

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de muncitor auxiliar din industria de cherestea presupune munca mai putin calificata în industria de cherestea.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: efort fizic mai complex în momentul folosirii masinilor si utilajelor (de exemplu, când gaureste, când confectioneaza sicrie, când finiseaza stâlpi de telefon etc.) - prelucreaza mecanic materiale din lemn si produse semifinite la masina - încleiaza produse de lemn în prese (de exemplu, perii, cornise, diferite planse, cilindri, butuci de macelarie etc.) asambleaza produse simple cu componente de lemn (de exemplu, rame de tablouri, traverse, cârlige sau cuiere pentru haine, obloane, mecanisme simple etc.), lucreaza cu suruburi si bolturi de asamblat pe parti metalice (de exemplu, încuietori, balamale etc.) - prelucreaza produsele semifinite si alte produse cu substante chimice prin pictura si gravura - împacheteaza si încarca produsele semifinite si finite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face în ateliere si fabrici, unde este mult praf si zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca se face prin folosirea ferastraului si a unor masini de prelucrat lemnul de diferite categorii (de exemplu, strunguri de lemn, masini de maruntit, de geluit, de aschiat, de gaurit) precum si unelte manuale, bai de impregnare, vopsele, conveiere etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Absolvirea unei scoli de ucenici sau a unui curs de calificare initiala. Trebuie sa puteti reactiona rapid si sa fiti suficient de îndemânatic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?