Profesor de dans

Profesor de dans

 Corectarea nesiguranțelor în intonația unei interprete de operă în timpul repetiției
 Corectarea nesiguranțelor în intonația unei interprete de operă în timpul repetiției  Prezentarea poziției corecte la repetiție în sala de balet  Corectarea poziției brațului în timpul repetiției în sala de balet  Corectarea poziției corpului în timpul repetiției în sala de balet

Cine sunt si cu ce se ocupa? Profesorul de dans preda si pregateste dansatorii pentru spectacole de profesionisti sau da lectii de dans în cadrul activitatilor sociale. Munca difera ca intensitate si nivel, în functie de faptul daca cei pregatiti sunt profesionisti sau amatori.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa mentina forma fizica zilnica a dansatorilor si sa faca cursuri zilnice cu acestia. Profesorul de dans poate, de asemenea, sa predea cursuri de dansuri de societate si alt fel la care va preda diverse dansuri de societate pentru tineri, adulti precum si cursuri de comportament în societate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cadrul academiilor de dans, teatrelor, salilor de bal. Se lucreaza adesea peste orele de program.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de dans, încaltaminte specifica si uneori haine de dans, precum si ringul de dans, sali de bal sau scene.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti talent la dans, sa aveti ureche muzicala, aptitudini de a preda si o înclinatie pentru dans. Sa fi terminat o universitate în domeniu, sa fi facut balet sau coregrafie, ambele reprezinta un avantaj net.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?