Producător de cabluri

Producător de cabluri

 Întinderea tuburilor - operarea unei linii automate
 Întinderea tuburilor - operarea unei linii automate  Verificarea activității liniei de tragere  Bobinarea sârmei pe rulou  Întinderea tuburilor - operarea unei linii semiautomate  Verificarea funcționării liniei de tragere

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de producator de sârme este aceea de a produce sârme, tuburi, role etc., din metal atât prin procedee de tragere la rece, cât si la cald.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze cu masinile de tras sârme care produc cabluri din otel si din alte metale neferoase, sa fabrice diverse tipuri de cabluri (inclusiv corzi de pian, cabluri acoperite cu cupru si unele cabluri care nu sunt rotunde etc.), sa opereze pe diferite tipuri de masini de fabricat cabluri sau masini de produs cabluri sau cilindri pentru introdus cabluri, inclusiv sa lucreze cu forme precise, rotunde sau neregulate, sa înfasoare cabluri pe role, sa fixeze partile finale în mecanisme, sa asigure capatul cablurilor, sa traga cablurile. Tijele si cablurile pot fi boante, ascutite sau sub diferite forme, uneori sunt lucrate la cald sau prin presare. Lucratorul fixeaza si regleaza masinile de tras cabluri si participa la întretinerea si repararea acestora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în uzine si ateliere sau uzine de fabricat cabluri, mediul de lucru implica temperaturi înalte, zgomot, praf si munca fizica solicitanta.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de tras cabluri, echipamente de tratat cabluri (de tras, de întarit, de ales, de galvanizat etc.), masini de produs otgoane, masini de bobinat etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti conditie fizica buna, dexteritate manuala si abilitate de a reactiona rapid.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?