Inspector / responsabil cu paza contra incendiilor

Inspector / responsabil cu paza contra incendiilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Responsabilul cu paza contra incendiilor se ocupa de prevenirea incendiilor într-o organizatie. Este cunoscut si sub denumirea de tehnician responsabil cu paza contra incendiilor. La un nivel mai înalt, acesta poate fi chiar inspectorul responsabil cu paza contra incendiilor, în special în organizatii unde pericolul de incendii este foarte crescut. În acest caz, obligatiile includ examinarea cauzelor care ar putea duce la izbucniri de incendii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa urmareasca respectarea reglementarilor privind paza contra incendiilor si sa elaboreze regulamente interne de prevenire a incendiilor. Sa propuna schimbari în procesele tehnologice în vederea prevenirii incendiilor. Sa organizeze instruirea cu privire la prevenirea incendiilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Atât în cadrul cladirilor cu birouri, cât si în fabrici si ateliere, depozite si alte cladiri de acest fel din cadrul organizatiei.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia computerizata si alte echipamente de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu diploma de bacalaureat, sa aveti aptitudini tehnologice si sa abordati sistematic munca respectiva. Calificarea pentru inspector responsabil cu paza contra incendiilor se obtine în baza unor teste oficiale în urma carora se emite un certificat. Aceasta calificare poate fi solicitata si în cazul în care urmati un liceu de specialitate în domeniu. Cei care urmeaza o facultate în domeniu pot obtine diploma în specializarea paza contra incendiilor. Munca unui inspector responsabil cu paza contra incendiilor necesita ca persoana sa dea dovada de inteligenta, spirit de observatie, de evaluare a situatiei. Acesta trebuie sa aiba o gândire tehnica si aptitudini de organizator, lucruri indispensabile pentru un inspector.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?