Inginer de computere / tehnologie informatică

Inginer de computere / tehnologie informatică

 Diagnosticarea problemelor computerului
 Diagnosticarea problemelor computerului  Sudarea unui conector la discul principal al unui computer  Repararea unui butuc central  Încheierea montării unui ventilator în server

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca acestuia este de a se asigura ca echipamentul computerizat functioneaza corect si poate fi operat de utilizator.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asigure buna functionare si optimizarea operatiilor echipamentului de computer conform cerintelor, sa identifice si sa repare defecte de hardware, sa identifice erorile de software si sa le înlature, sa aplice programe de testare pentru identificarea si înlaturarea erorilor, sa înlature aceste erori si/sau sa reinstaleze aplicatiile de software, sa modifice programele existente sau sa creeze propriile programe pentru verificarea erorilor, sa întretina programe software si documentatii, aplicatii si programe antivirus, îndepartarea virusurilor din calculator, sa foloseasca subcontractori externi pentru reparatii computere si componente, sa invite ofertanti de la companii sub-contractoare, sa organizeze proceduri de licitatie sa emita comenzi si sa stapâneasca procedurile de achizitii, de furnizare si instalare a echipamentului, de punere în functiune a echipamentelor noi, sa ofere consultanta si sa initieze pe utilizatorii de hardware si software.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri sau laboratoare, unde mediul de lucru nu prezinta probleme.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament computerizat, programe de testare si de depanare, si ustensile manuale uzuale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu sau liceul, sau mai bine sa fiti detinator de diploma de studii superioare în tehnologia informatizata sau în hardware, sa aveti o serie de abilitati, interes pentru tehnica, sa fiti practic, rabdator si sa doriti sa învatati.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?