Tâmplar

Tâmplar

 Muncind cu ferăstrăul cu lanț
 Muncind cu ferăstrăul cu lanț  Asamblarea bârnelor  Instalarea izolației termice  Instalarea benzii izolatoare sub acoperiș  Impregnarea bârnelor  Executarea perforațiilor  Instalarea unei bârne portante  Repararea unui plafon vechi din bârne

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tâmplarul are sarcina de a produce, repara si întretine constructii din lemn precum si partile lor componente.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa masoare, sa proiecteze, sa marcheze dimensiunile pe lemn, sa taie lungimi si sa modeleze parti individuale pentru constructii din lemn - sa asambleze diferitele tipuri de produse de tâmplarie cum sunt astereala, acoperitori prefabricate, mese, banci, usi, sipcuiala, constructii complicate cum sunt spirale la biserici etc., - sa asambleze constructiile din lemn pentru suportul cladirilor - sa întretina si sa repare constructii din lemn si sa restaureze lemnul.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere si direct pe santierele de constructie. Se lucreaza la înaltimi mari si uneori în locuri greu accesibile, în praf si în zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Fierastrau circular, cu cadru si cu lant, masini de prelucrare lemn cum sunt masini de slefuit si de fatuit, mandrine, securi, ciocane, nivele si unelte de tâmplarie si propriile mâini si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, agilitate fizica si conditie fizica, sa aveti viziune spatiala, abilitate de lucru în echipa, o buna privire si un auz perfect.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?