Tipograf

Tipograf

 Verificarea unei plăci mici copiate și expuse de offset
 Verificarea unei plăci mici copiate și expuse de offset  Fixarea unei plăci offset mici în cilindrul de imprimare  Ajustarea alimentatorului de hârtie

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de tipograf este aceea de a imprima o serie de tiparituri.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca tot felul de tiparituri si suporturi de imprimat - sa amestece culori - sa regleze presele de imprimat si masinile - sa imprime monocrom sau color prin diferite tehnologii de imprimat - sa foloseasca culori variate care necesita precizie de amestec de culoare si apreciere estetica a originalului - sa regleze tonurile de culoare si sa compenseze deficientele din tipariturile de proba - sa întretina si sa faca reparatii curente la masinile de imprimat.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Profesia este facuta în ateliere de imprimat unde se lucreaza în zgomot, praf, cu substante chimice si lucru în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Prese de imprimat (manuale sau automate, masini off-set, rotative, masini de gravat, de imprimat cu ecran de matase etc.), unelte curente pentru întretinerea acestora si operatii simple de reparatii, instrumente de masurat si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, simt pentru problemele tehnice, sa aveti reactii rapide, sa lucrati curat, sa aveti o vedere buna si sa aveti simtul culorilor.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?