Inginer termotehnic si de ventilatie

Inginer termotehnic si de ventilatie

Instalarea unei bucle de încălzire (conductă REHAU)
Instalarea unei bucle de încălzire (conductă REHAU) Aplicarea unei benzi de izolare la marginea instalației Aplicarea unor folii izolatoare din polistiren Conectarea unei conducte de încălzire la o folie de polistiren Conectarea unei bucle de încălzire la distributor Lipirea unei conducte de încălzire centrală Sudare polifuză a conductelor de polipropilenă Instrumentele inginerului de încălzire

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui inginer termotehnic este de a asambla, instala, regla si repara echipamentul si sistemele de încalzire.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asambleze, sa dezasambleze si sa repare instalatiile de apa calda si conductele de abur - sa asambleze pompele de la sistemele de circulatie pentru apa calda - sa asambleze, dezasambleze si sa repare boilere casnice, panouri de încalzire si radiatoare, inclusiv distributii complete de tevi si lucrari pregatitoare auxiliare - sa efectueze lucrari la sistemele de încalzire inclusiv la echipamentul lor de reglare si siguranta - instalarea si repararea sobelor cu gaz, sudarea unor piese pentru sisteme de încalzire centrala - instalatii la sisteme de încalzire sub presiune, inclusiv reglarea si punerea lor în functiune conform standardelor solicitate - boilere si alte echipamente similare, care au comanda automata, sisteme de masura si elemente automate - acestea includ reglarea lor si dupa punerea în functiune - daca este necesar, lucrari de zidarie minore sau lucrari concrete asociate cu încalzirea.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În diferite locuri, cladiri, facilitati publice si cladiri nou construite. Locurile de munca pot fi greu accesibile iar conditiile de vreme schimbatoare si contactul cu gaze, ambele sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De regula se folosesc unelte simple de mestesugar cum sunt surubelnite, chei fixe, clesti, aparate de masurat gazul etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa fi trecut un examen de specialitate în domeniu pentru lucrul cu gazele, sa aveti cunostinte tehnice, îndemânare manuala, reactii rapide si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?