Tâmplar de mobilă si dulapuri

Tâmplar de mobilă si dulapuri

 Desenarea unei schițe de bază
 Desenarea unei schițe de bază  Tăierea unei scânduri  Asamblarea unei rame  Frezarea cuplajelor lamelare  Geluirea unei scânduri cu mașina  Aplicarea decapantului cu ajutorul unei pensule  Asamblarea placajului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de tâmplar de mobila este aceea de a fabrica si a repara mobilier si produse similare predominant din lemn.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile functiei: sa selecteze si sa pregateasca materialul de lucru, sa întinda si sa însemne partile care trebuie lucrate - sa prelucreze toate tipurile de lemn sau înlocuitorii de lemn sau materiale plastice, sa taie, sa masoare, sa preseze, sa gaureasca toate tipurile de lemn care pot fi prelucrate pe masini - sa presteze munci manuale de taiere, masurare, gaurire sau îmbinare folosind unelte manuale sau electrice - sa finiseze suprafetele produselor prin baituire, vopsire, aplicare de lacuri, vopsele, emailuri, folosind spray sau pensule - sa asambleze si sa dezasambleze partile lipite ale produselor si constructiilor - sa repare si sa reconstituie toate tipurile de îmbinari - sa ajusteze, sa întretina si sa faca reparatii minore la masinile de prelucrat lemnul.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În fabrici de lemn sau ateliere mici de tâmplarie, unde adesea se lucreaza în praf si zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de prelucrat lemnul, masini de perforat, de sablat, rindele, fierastraie, pile, spatule etc., precum si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, simt estetic, viziune spatiala, inventivitate si creativitate.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?