Arheolog

Arheolog

 Descrierea obiectelor descoperite - alcătuirea unei liste
 Descrierea obiectelor descoperite - alcătuirea unei liste  Descrierea, măsurarea și marcarea fiecărui strat descoperit  Executarea unei schițe  Spălarea și sortarea obiectelor descoperite

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca arheologului este de a examina trecutul omenirii în baza relicvelor descoperite, precum si conservarea acestora. Un arheolog este de obicei un membru sau conducator al unei echipe care se ocupa cu cercetarea arheologica.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ - pregatirea rapoartelor arheologice si de cercetare, inclusiv studii teoretice despre perioadaa istorica si locul care urmeaza a fi examinate, precum si despre materialele necesare, tehnologia si echipa de lucru - organizarea lucrarilor necesare de excavatie - examinarea structurilor, subiectelor, ramasitelor umane etc. din obiectele si spatiul de excavare, cautarea relicvelor, curatarea si identificarea aceste descoperiri - fotografierea structurilor, obiectelor si altor relicve descoperite, înscrierea lor într-un catalog - întocmirea hartilor si schemelor cu obiectele descoperite - conservarea obiectelor si altor relicve la locul de descoperire - întocmirea documentelor detaliate si evaluarea rezultatelor cercetarii - asigurarea protectiei, conservarii si prezervarii santierelor arheologice, precum si a rezultatelor cercetarii arheologice pe perioada procedurilor de constructie si organizare a santierelor - asigurarea expertizei independente în zona arheologica pentru luarea deciziilor de catre autoritatile locale sau centrale - crearea, îngrijirea, procesarea si conservarea din punct de vedere stiintific a colectiilor arheologice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Locul de munca este în cea mai mare parte în aer liber, pe santiere arheologice unde este praf si conditii de vreme schimbatoare. Munca presupune departarea de casa pe perioade lungi de timp si de lucrurile în general accesibile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca se desfasoara folosind diferite unelte de sapare si curatare a obiectelor descoperite, instrumente de desen, aparat de fotografiat, calculator etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi absolvit o facultate cu profil arheologic sau istoric, abilitate de a lucra în echipa, abilitate organizatorica, dorinta de a învata continuu, si, mai presus de toate, un interes deosebit pentru istorie si culturile antice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?