Profesor (de scoală secundară)

Profesor (de scoală secundară)

Analiza stilistică și corectarea greșelilor din propoziții
Analiza stilistică și corectarea greșelilor din propoziții Revizuirea lecției precedente Ajutându-i pe elevi să rezolve temele de la lecția precedentă Testarea cunoștințelor prin rezolvarea unui exercițiu la tablă Profesorul predând un subiect nou Corectarea lucrărilor scrise Munca în laborator: observarea divizării celulelor la microscop Învățându-i pe elevi cum să lucreze cu Internetul

Cine sunt si cu ce se ocupa? Profesorul din scoala secundara se ocupa de elevi si-i învata materia la care a fost specializat, dezvoltându-le cunostintele si aptitudinile pentru domeniul respectiv.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa predea materia respectiva, sa urmareasca evolutia copiilor (prin teste scrise, examinari orale, discutii libere sau activitati practice), sa adapteze predarea materiei la nivelul cunostintelor elevilor din clasa. Sa motiveze interesul copiilor pentru subiectul predat, sa organizeze activitati independente, sa tina sedinte cu parintii si sa coopereze si sa comunice cu acestia si în alte moduri, sa îndeplineasca functia de diriginte al clasei si alte functii administrative. Este specializat întotdeauna în predarea unei anumite materii sau grupuri de materii. Predarea materiei de specialitate necesita urmarirea constanta a evolutiilor în domeniu, pentru a oferi elevilor informatii de ultima ora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de clasa si în laboratoare scolare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile de predare conform fiecarei materii în parte (computere, echipament de laborator, harti, casete video, retro-proiectoare etc.).

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti studii universitare (daca nu macar o scoala post-liceala cu specializare în pedagogie), sa va impuneti autoritatea, sa stiti sa explicati si sa aveti rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?