Lector universitar

Lector universitar

 Pregătirea materialelor pentru o prelegere
 Pregătirea materialelor pentru o prelegere  Notarea principalelor puncte ale prelegerii pe tablă  Explicații de specialitate în legătură cu graficul rezultat din măsurători  Înscrierea notei  în carnetul studentului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Lectorul din învatamântul superior tine prelegeri în fata studentilor în conformitate cu programa analitica si efectueaza munca de cercetare în propriul domeniu de specialitate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa predea studentilor materia respectiva, sa faca experimente în timpul orelor de laborator daca materia implica munca stiintifica sau ceva similar, sa faca meditatii si seminare cu grupe mici de studenti. Sa dea credite studentilor si sa-i evalueze la examene. Acesta este specializat pe un anumit subiect sau grupe de subiecte. Adesea este implicat în munca de cercetare sau munca academica, comunicari la conferinte si seminare, publica manuale si desfasoara si activitati administrative în cadrul institutiei de învatamânt superior.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de clasa, laboratoare sau cabinete, unde mediul de lucru este destul de confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de predare si de prezentare, suporturi de curs si diverse dispozitive, în functie de specializarea lectorului (exemplu: computer, aparate de laborator, un aparat video etc.).

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sa aveti putere sa va exercitati autoritatea, abilitatea de a explica subiectele de predat si multa rabdare. Aveti nevoie de abordare sistematica în cadrul subiectului pe care-l predati.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?