Maistru lucrător în metal

Maistru lucrător în metal

 Modelarea unui suport de lampă cu ajutorul ciocanului
 Modelarea unui suport de lampă cu ajutorul ciocanului  Executarea părților componente ale unui candelabru decorativ  Restaurarea trigilor (atelaje cu trei cai) de la Teatrul Național  Efectuarea de perforații pentru fixarea șuruburilor într-o statuie  Tratarea suprafeței unei sculpturi de metal

Cine sunt si cu ce se ocupa? Maistrul lucrator în metal sau alamarul executa diferite obiecte de cult, obiecte decorative si obiecte utilitare (cum sunt sfesnice si lampi speciale de cult) dupa un proiect artistic.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa execute diferite obiecte de cult, obiecte decorative si utilitare dupa schitele artistilor plastici sau dupa sabloanele istorice si propriile desene. Sa restaureze obiectele din metal (cum sunt arme si armuri) cu valoare istorica. Sa întretina echipamentul si dispozitivele folosite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere. Se lucreaza în praf, murdarie si uneori la temperaturi destul de înalte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte manuale de mestesugar, instrumente si unelte pentru lucrarile fine de arta, arzatoare etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Curs de calificare în domeniu, concentrare, aptitudini practice, aptitudini creatoare si simt estetic dezvoltat.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?