Artist (prelucrare si restaurare geamuri)

Artist (prelucrare si restaurare geamuri)

 Curățarea porțiunilor de sticlă ale unui vitraliu înainte de asamblare
 Curățarea porțiunilor de sticlă ale unui vitraliu înainte de asamblare  Tragerea profilului final de plumb (detaliu)  Modificarea proiectului unei ferestre cu vitraliu  Asamblarea unei ferestre cu vitraliu

Cine sunt si cu ce se ocupa? Artistul slefuitor si geamgiul prelucreaza si restaureaza geamurile cu valoare artistica si alte produse care pot fi slefuite artistic.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca cópii si sabloane dupa proiectele unui artist si sa le transpuna în marimea reala - sa prelucreze geamuri pentru biserici, pentru cladiri cu valoare artistica si pentru cladiri moderne, conform proiectelor unui artist sau desenelor proprii, sa le fixeze în rame plumb - sa îmbine sticla colorata si pictata în rame de plumb si sa le asigure cu materiale de lipit - sa faca sculpturi din sticla si sa faca alte lucrari dupa proiectele unui artist - sa faca munca de restaurare la mozaicuri de sticla si vitralii pentru biserici si monumente vechi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere, studiouri, sau în anumite cladiri. Uneori, mediul poate presupune praf, lucrul la înaltime, în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte de taiat cu diamant, masini de taiat, masini manuale de gaurit, de slefuit, de alezat, anumite instrumente pentru încalzirea metalelor precum si propriile mâini si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, sensibilitate estetica, inventivitate si putere de creatie, imaginatie spatiala, agilitate si conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?