Lucrător / muncitor laminator

Lucrător / muncitor laminator

 Lespede pe cala cu role
 Lespede pe cala cu role  Laminor cu o placă laminată

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de lucrator laminator este de a avea grija de echipamentul de laminare în scopul de a produce diferite produse metalurgice sau parti de produse.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: ranforsarea sectiunilor metalice, tuburilor si foilor din metal, slefuirea si arderea metalului pentru înlaturarea defectelor de suprafata în materialele laminate, sortarea materialelor dupa forma si dimensiunile acestora, controlarea lingourilor si încalzirea lor, laminarea metalelor feroase si neferoase, inspectia si controlul de calitate al acestora pentru identificarea defectelor, reglare si reparatii mici pentru masinile si echipamentul folosit, pregatirea dispozitivelor de calibrat si de alte rechizite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În laminoare, în fabrici metalurgice, cu toate efectele adverse ale muncii într-un mediu cu temperaturi înalte, zgomot, praf si alte murdarii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Trenuri si standuri de laminare, masini de dat forme, de strapungere, se ranforsat si de sudat, cuptoare, mecanisme de conducere a focului, precum si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Calificarea de baza pentru aceasta meserie implica studii de scoala profesionala (trei ani de scoala profesionala în domeniul metalurgic), putere si dexteritate manuala, conditie fizica buna, abilitate de reactie rapida si simt al disciplinei.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?