Paznic sef (căi ferate)

Paznic sef (căi ferate)

Controlul manevrei de intrare a trenului în gară
Controlul manevrei de intrare a trenului în gară Verificarea accesului în vagoanele de călători

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina paznicului sef / principal de cai ferate este sa asigure si sa controleze transportul în siguranta al pasagerilor si treburilor de marfa.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa conduca echipajul numit pentru tren, sa verifice daca totul este în ordine la tren, daca sistemul de frâne lucreaza corespunzator, sa calculeze greutatea trenului si greutatea pe frâne, sa tina jurnalul trenului, sa emita si sa respecte semnalizarile, sa controleze manevrele în locurile unde nu exista echipe proprii de manevra, sa faca alte munci de dispecer pe calea ferata cu sisteme de trafic mai putin complexe, sa controleze activitatea de salvare înainte de sosirea superiorilor responsabili.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Atât pe calea ferata, cât si în trenuri si în birouri. În cele mai frecvente cazuri se lucreaza în zgomotul trenurilor iar munca în schimburi este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Trenuri, senzori electronici, sisteme de semnalizare si de blocare, înregistrari electronice si pe hârtie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu sau o universitate în domeniul transportului pe calea ferata si un curs de specializare în domeniu, sa dati dovada de auto-disciplina, sa aveti cunostinte tehnice, reactii si judecata rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?