Controlor administrare ape

Controlor administrare ape

 Securizarea operațiunilor de la uzina de apă
 Securizarea operațiunilor de la uzina de apă  Evaluarea datelor hidrologice și meteorologice  Dispecer verificând sistemul de amenajări hidrologice

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de controlor administrator de apa este aceea de a organiza si controla activitatile desfasurate la cursurile de apa si la structurile hidraulice (baraje, rezervoare etc.), de a evalua informatiile si de a lua masurile necesare si de a emite rapoarte si propuneri în acest sens.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa monitorizeze situatia structurilor hidraulice, a cursurilor de apa si în general întreaga zona de captare - sa monitorizeze datele hidrologice si meteorologice - sa primeasca, sa evalueze si sa transmita mai departe informatiile colectate - sa coordoneze activitatile la structurile hidraulice conform reglementarilor în vigoare - sa faca fata situatiilor de urgenta la structurile hidraulice - sa întocmeasca si sa înregistreze planuri pentru situatiile de viitura - sa anunte si sa rezolve problemele legate de cotele de alarma privitoare la inundatii - sa tina evidenta cotelor înainte la zi si sa evalueze pericolul de inundatii - sa întocmeasca rapoarte referitoare la gestionarea cotelor înalte pentru autoritatile administrative - sa faca propuneri pentru interventii si masuri de urgenta pentru structurile hidraulice existente - sa emita avize de specialitate pentru reglementari operative la structurile hidraulice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În preajma râurilor, barajelor si a altor cursuri de apa si structuri hidraulice. Desi locul de munca principal este biroul, trebuie sa fiti pregatit si pentru deplasari în aer liber unde conditiile de vreme schimbatoare sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În primul rând tehnologia computerizata, echipament de birou si echipament de comunicatie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu diploma de bacalaureat sau o universitate cu specializare în inginerie civila, domeniul structuri hidraulice; trebuie sa aveti de asemenea capacitate de organizator, reactii si judecata rapida, sa fiti o persoana de încredere, sa aveti posibilitatea de negociati si sa lucrati cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?