Usier / portar

Usier / portar

 Încuierea unei clădiri
 Încuierea unei clădiri  Notare în registrul vizitatorului  Verificarea notărilor din registrul vizitatorului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de usier este aceea de a pazi intrarile, de exemplu intrarile de la cladire, de la sedii de organizatii, se la anumite depozite etc. sau intrarile de persoane sau vehicule.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pazeasca intrarea si iesirea din cladire sau sediul organizatiei, în special pentru a împiedica persoanele neautorizate sa intre în cladire sau pentru a preveni scoaterea neautorizata de bunuri din proprietatea organizatiei, eventual sa pazeasca autovehicule si alte echipamente, sa faca rondul cladirii si al proprietatii pentru prevenirea furturilor, stricaciunilor sau dezastrelor naturale etc. - sa verifice patrunderea corecta a vizitatorilor sau angajatilor, sa le înregistreze datele personale la intrarea în cladiri, eventual sa dea ecusoane sau carduri pentru vizitatori - sa raporteze telefonic angajatilor în momentul primirii de vizitatori - sa transmita scrisori si mesaje lasate la poarta (sau la ghereta portarului) - sa informeze vizitatorii unde gasesc angajatii pe care îi cauta - sa tina evidenta obiectelor si echipamentului încredintat lor - eventual sa vânda publicatii sau obiecte de reclama, care au legatura cu activitatile organizatiei sau sa colecteze taxe pentru folosinta cladirii sau echipamentului sau obiectivelor lasate în paza, sa tina înregistrarea veniturilor. În unele cazuri, portarul poate lucra numai într-o ghereta de portar sau în casuta portarului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ghereta portarului sau la intrarea principala, sau la un birou de receptie la intrarea în cladire, în spatii închise ale cladirii date în paza sau în alte localuri. Munca în schimburi si în conditii de vreme schimbatoare este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Circuit închis de televiziune, lanterna, echipament de comunicatie radio, uneori un câine de paza, eventual arma de foc si uneori un transmitator - emitator.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fiti o persoana de încredere, cu reactii rapide si o memorie buna. Studiile de baza pot fi suficiente.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?