Educator activităti extra-scolare

Educator activităti extra-scolare

 Semi-internatul unei școli
 Semi-internatul unei școli ` Exersarea vorbirii prin ``jocul cu degetele```  Colaborarea cu un psiholog  Modelare în grup  Repararea în colectiv a carenei unui vas  Evidența documentației pedagogice  Pregătirea unei petreceri pentru copii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de educator extra-scolar este aceea de a educa copiii si adolescentii în afara scolii, cum sunt educatorii din centre de plasament, internate, camine de copii etc., si consta în a dezvolta personalitatea, interesul si eventuale aptitudinile acestora, în general.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa organizeze munca de rutina din cadrul localului de educatie, sa inspecteze si sa se asigure de respectarea reglementarilor - sa organizeze activitatile copiilor si timpul lor liber - sa dezvolte anumite aptitudini si abilitati ale copiilor în diferitele activitati (fizice, mentale, muzicale, artistice, de lucru manual si altele), sa conduca diferite grupe de interes - sa organizeze excursii si calatorii - sa organizeze evenimente culturale - sa monitorizeze si sa îndrume calitatile copiilor, aptitudinile lor, sa le asculte opiniile - sa acorde o atentie speciala anumitor copii - sa dea sfaturi si ajutor în caz de nevoie, sa rezolve problemele personale ale anumitor copii - sa rezolve problemele de disciplina - sa tina înregistrari cu datele copiilor - sa lucreze în administrarea complexului educational. Educatorul poate fi specializat în educarea copiilor care au nevoie de un tratament special - atunci acestia lucreaza în primul rând în centre de diagnostic si în alte centre pentru copiii care au nevoie de îngrijiri speciale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în special în sali de curs sau alte spatii similare, în curtile scolilor, în centre culturale, în parcuri speciale pentru copii, în camere obisnuite etc. - unde mediul de lucru nu ridica probleme deosebite cu exceptia anumitor cazuri când se fac actiuni de sfârsit de saptamâna sau au loc actiuni pe timpul noptii, unde expunerea la conditii de vreme schimbatoare este inevitabila. Este de presupus ca munca de educator implica si lucrul cu copiii cu probleme speciale.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile de scris si de desen, tehnologie computerizata, echipament video si audio si în special exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o forma de învatamânt cu specializare în pedagogie, sa aveti aptitudini de lucru cu copiii si cu persoanele tinere, sa fiti capabil sa va exercitati autoritatea, sa puteti sa improvizati, sa puteti sa va organizati, sa aveti o tinuta si maniere elegante, sa puteti vorbi fluent si sa aveti o memorie buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?