Soră medicală (de medicină generală, pediatrie, obstetrică)

Soră medicală (de medicină generală, pediatrie, obstetrică)

 Efectuarea unei injecții
 Efectuarea unei injecții  Măsurarea tensiunii  Recoltarea sângelui  Efectuarea unui EKG

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sora medicala asista medicul în tratamentul pacientilor si are grija de pacienti.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: activitati complexe de îngrijire - internarea pacientilor în clinici si spitale - înregistrarea de date despre pacienti si monitorizarea constanta a schimbarilor în starea de sanatate mentala si fizica - participarea activa la vizita alaturi de medic - pregatirea dispozitivelor si a instrumentelor chirurgicale pentru medici, dezinfectarea si sterilizarea acestora, participarea activa în timpul examinarilor pacientilor, procedurilor si a operatiilor (chirurgie - administrarea si distribuirea de medicamente pacientilor - colectarea de mostre si materiale biologice (urina, sânge etc.) - masurarea si monitorizarea functiilor vitale (tensiune, puls etc.) - acordarea primului ajutor catre pacientii cu urgente - îngrijirea la domiciliu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În primul rând în unitati medicale cum sunt clinicile si spitalele. Meseria implica munca în schimburi si venirea în contact cu o serie de substante chimice. Meseria poate de asemenea solicita fizic. Unele surori medicale lucreaza în cadrul comunitatii, facând vizite la domiciliul bolnavilor care au nevoie de îngrijire, în cabinete particulare ale doctorilor locali, iar altele, în unele tari, îsi desfasoara activitatea în clinici ocupationale ale companiilor industriale sau în clinici similare din scoli, colegii si universitati.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Siringi, atele, termometre si alte instrumente de masurat si de diagnosticat; instrumente de acordare a primului ajutor si de prelevare mostre sânge, pentru curatat si altele pentru alte tipuri de examinari; bandaje, substante dezinfectante si detergenti. Se folosesc propriile mâini iar exprimarea verbala este la fel de importanta.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o scoala tehnica cu specific de surori medicale, sa aveti practica în domeniul medical si sa aveti o atitudine pozitiva fata de oameni, rabdare, sa dati dovada de afectiune, sa aveti reactii si judecata rapida, îndemânare si mai ales conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?