Zidar

Zidar

Finisarea unui gard
Finisarea unui gard Verificarea suprafeței de lucru Amestecarea ipsosului pentru finisarea pereților și tavanului Utilizarea sculelor de lucru: mistria și racleta

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de zidar consta în principal în construirea si reparatia cladirilor facute din caramizi si alte materiale similare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca mortarul si betonul si alte materiale de constructie, sa taie caramida si piesele prefabricate si sa le introduca în forme, sa masoare si sa ridice ziduri si pereti despartitori, deschideri de arc, sa faca lucrari cu caramizi la zidarie si bolti, inclusiv la zidurile de piatra - sa puna caramizile la locul lor - sa faca reparatii din gips - sa construiasca, sa samoteze si sa repare camine, sobe, cosuri si alte echipamente de încalzit - sa cladeasca cosuri - sa puna izolatii împotriva umiditatii si temperaturilor înalte - sa repare pardoseli din ciment, pavaje, tigle si mozaicuri - sa întretina si sa repare monumentele istorice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe santiere de constructie sau acolo unde se construiesc cladiri de tot felul. Conditii de vreme schimbatoare, praf, lucrul la înaltime si în locuri uneori greu accesibile, toate fac parte din aceasta meserie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Galeti, recipiente de amestec, mistrii, ciocan, dalti si alte unelte manuale, mixere, ciocan pneumatic, masini de polizat, benzi transportoare, si propriile mâini si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti îndemânare si dexteritate, abilitate de a va organiza munca, viziune spatiala si conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?