Fermier

Fermier

 Aratul miriștii
 Aratul miriștii  Fixarea mașinii de întors fânul  Cântărirea porcului înainte de vânzare  Mulsul  Control în timpul furajării porcilor  Control în timpul recoltării cartofilor  Mânarea vacilor în grajd

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de fermier este aceea de a creste plante si animale pentru hrana în propria ferma si de a vinde produsele pe piata de bunuri agricole. Uneori este vorba numai de productia de plante, uneori atât de productia de plante cât si de cresterea animalelor si în unele cazuri de specializarea în anumite domenii de productie (care depind de obicei de terenul si conditiile de vreme din zona respectiva). Cei care nu detin propria ferma pot face aceeasi munca si sunt denumiti administratori de ferma.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa semene, sa planteze si sa protejeze grâul si alte culturi agricole si sa le recolteze - sa are - sa creasca animale (vaci, porci, oi, capre, cai) - sa creasca pasari de carne si oua - sa mulga vacile - sa aiba grija de sanatatea animalelor de ferma, sa descopere simptomele diferitelor boli si sa ia masuri de îngrijire veterinara a animalelor - sa întretina, sa repare si sa lucreze cu masini agricole - sa negocieze cu furnizorii de materii prime si masini agricole precum si cu potentialii cumparatori de produse agricole, sa presteze activitati de vânzare si de achizitionare - sa administreze activitatile referitoare la operatiunile din cadrul fermei (contabilitate, plata impozite etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ferme si complexe agricole (în grajduri, staule, cocini, silozuri de grâne etc.) Mediul de lucru poate prezenta o serie de probleme cum sunt conditii de vreme schimbatoare, cantitati mari de praf, contact cu murdarii si excremente de animale precum si miros de substante chimice neplacute de la pesticidele si erbicidele folosite.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de taiat, de semanat, tractoare, combine de adunat recolte, masini de treierat, pluguri, sape, semanatoare, unelte de muls, canistre de colectat laptele, seceri pentru secerat grânele, alte unelte de ajutor în agricultura precum si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti o atitudine pozitiva fata de lucrarea pamântului agricol, dorinta de a munci mult, rabdare, abilitate sa va organizati propria munca si de a negocia cu oamenii precum si conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?