Topometru de teren

Topometru de teren

 Focalizarea pe un figurant
 Focalizarea pe un figurant  Desenarea hărților în cadrul unui program de geodezie  Lucrul cu fotografii de sus  Măsurarea cu planimetrul  Măsurarea pe teren

Cine sunt si cu ce se ocupa? Topometrul de teren masoara si cartografiaza terenul. Acesta face înregistrari în hartile din teren, tine evidentele si alte documente necesare pentru publicul larg, pentru industria privata si pentru administratia de stat, pentru dezvoltarea economica si apararea nationala.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa masoare terenul si sa înregistreze limitele si trasaturile acestuia; sa înregistreze valorile obtinute în teren sub forma de schite proprii, sa pregateasca harti si planuri ale terenului; sa salveze datele obtinute în sistemul national de informatii cu privire la terenuri; sa proiecteze si sa administreze rapoartele initiale si documentatia ulterioara, inclusiv proprietatile si titlurile de proprietate sau certificatele etc.; sa elaboreze studii initiale pentru a da posibilitate inginerilor, arhitectilor si celor de la planificare sa evalueze nevoile unui proiect, sa faca schite detaliate pentru a informa inginerul constructor despre teren; sa întretina si sa administreze baza de date care cuprinde masuratori topografice în teren; sa urmareasca, sa reglementeze si sa controleze, aparatura optica si mecanica folosita pentru masuratori în teren; sa pregateasca si sa înregistreze dovezile de proprietate si alte drepturi ale persoanelor individuale si ale organizatiilor referitoare la terenurile în cauza.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Atât în birouri cât si pe teren, unde conditiile de vreme schimbatoare sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Dispozitive pentru masurare în teren, sisteme tehnologice de informatica, ustensile de scris si de desen. Programe CAD de calculator si alte programe.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu diploma de bacalaureat în domeniul topografiei sau sa fi terminat o universitate în specializare topografica sau cartografie sau o specializare similara, sa aveti imaginatie spatiala, precizie, sa cunoasteti bine parametrii, sa fiti capabil sa lucrati în echipa si sa aveti o vedere buna. Cunostintele de constructii, legislatie si probleme economice sunt de mare ajutor.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?