Zootehnician / Specialist în cresterea animalelor

Zootehnician / Specialist în cresterea animalelor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria presupune administrarea, planificarea si organizarea productiei agricole si de animale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa aleaga metodele si procesele tehnice de crestere a animalelor din ferma (vaci si porci), a celor de casa si a celor de tractiune (câini, pasari si cai) - sa administreze productia de animale, sa optimizeze linia de fabricatie prin încheierea de contracte comerciale, planuri de productie, situatii de animale existente în ferme - sa asigure armonizarea în productia de animale cu alte activitati (productia agricola, îngrijirea veterinara) dintr-o anumita ferma, sa ia parte la elaborarea planurilor si scopurilor unei companii agricole sau unitati - sa aleaga tipuri potrivite de animale din diverse rase si de la diferiti furnizori - sa determine felul de crestere a animalelor, dieta, modul de lucru - sa monitorizeze productia animalelor si sa le selecteze în staule si grajduri - sa masoare cresterea în greutate a animalelor, sa determine cantitatea si calitatea productiei animale (lapte si carne) - sa asigure inseminarea si alte masuri veterinare aferente - sa tina evidenta documentelor în acest sens - eventual sa ofere consultanta în domeniul cresterii de animale si a celor mentionate mai sus.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Partial în birouri sau spatii similare si partial în grajduri, staule si alte adaposturi pentru animalele de ferma, unde mediul de lucru poate implica diferite feluri de murdarie, mirosuri neplacute si conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Vehicule de transport, tehnologie computerizata, telefon si comunicarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studiile într-o universitate cu profil agricol si specializare în productia si cresterea de animale sau în general o scoala agricola, sa aveti calificari pentru aceasta meserie, capacitate de lucru în echipa si o atitudine pozitiva fata de animale.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?