Muncitor în industria textilă si de confectii

Muncitor în industria textilă si de confectii

 Introducerea tortului în mașină
 Introducerea tortului în mașină  Pregătirea mașinii de țesut  Legarea firelor rupte de la războiul de țesut

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de lucrator auxiliar în industria textila si a confectiilor presupune munci mai putin calificate, în special în productia panglicilor si bretelelor, dantelelor si tulurilor, sepcilor si caciulilor, beretelor si fesurilor, postavurilor, discurilor abrazive, textilelor tesute sau netesute, a materialelor din bumbac si materialelor pentru îmbracaminte, precum si a altor produse textile.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa umple rezervoarele masinii - sa cântareasca si sa echilibreze materialul, sa întoarca manual si mecanic baloturile si textilele tesute - sa puna bobinele în stativele pentru bobine, sa puna resturile de material pe bancul de lucru - sa înfasoare materialele în gheme sau sa le puna pe baloturi, sa înfasoare materialele pe bobinele mari, sa dubleze si sa aeriseasca textilele - sa coasa si sa croseteze ornamente - accesorii, bride si alte articole, cusute manual sau de masina, sa verifice calitatea produselor si sa cântareasca produsele, sa umple si sa completeze produsele individuale si alte asemenea munci.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în fabrici de textile, filaturi, tesatorii, fabrici de tricotaje, fabrici de finisare a textilelor, departamente de împachetare si livrare a acestora si alte ateliere de textile, unde inevitabil se lucreaza în zgomot si cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca implica folosirea masinilor si echipamentelor de cusut, de surfilat, de tivit, de facut butoniere, precum si alte masini de acest gen, fier de calcat, foarfeci si alte instrumente, aplicatoare mecanice si echipament care include masini semiautomate si automate, precum si linii de fabricatie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Calificarea ceruta este absolvirea unei scoli de profil sau a altei institutii de formare initiala în acest domeniu, sa aveti îndemânare, capacitate de reactie rapida si rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?