Ocupații înrudite

Cunoștințe și activități comune ambelor ocupații


PRINCIPALELE DOMENII DE CUNOȘTINȚE:

  • bazele chimiei
  • tehnologia fabricarii produselor de tutun
  • principiile elaborarii procedurilor tehnologice
  • bazele chimiei
  • biochimie
  • alimente de baza, depozitarea lor
  • bazele tehnologiei alimentelor
  • tehnolgoia prelucrarii carnii
  • tehnologia prelucrarii fainei
  • tehnologia prelucrarii laptelui
  • tehnologia produselor dulci
  • tehnologia productiei de bere si malt
  • tehnolovia fabricarii vinului
  • tehnologia conservelor
  • tehnologia fabricarii bauturilor spirtoase
  • tehnologia productiei de zahar si a altor produse de rafinare a zaharului
  • tehnologia produselor de panificatie
  • masini si echipamente pentru prelucrarea carnii
  • masini si echipamente pentru prelucrarea fainii
  • masini si echipamente pentru prelucrarea laptelui/produselor lactate
  • masini si echipamente pentru productia de dulciuri
  • masini si echipamente pentru productia de bere si malt
  • masini si echipamente pentru fabricarea vinului
  • masini si echipamente pentru industria conservelor
  • masini si echipamente pentru fabricarea bauturilor alcoolice
  • masini si echipamente pentru productia de zahar si alte produse de rafinare a zaharului
  • masini si echipamente pentru productia de produse de panificatie
  • tehnologia brutariilor
  • masini si echipamente pentru brutarii
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • chimie alimentara
  • principiile elaborarii procedurilor tehnologice

ACTIVITĂȚI CARACTERISTICE:

  • gestionare, organizare
  • controlul functiilor masinilor si echipamentelor
  • elaborarea de proceduri
  • controlul functiilor masinilor si echipamentelor
  • elaborarea de proceduri