Ocupații înrudite

Cunoștințe și activități comune ambelor ocupații


PRINCIPALELE DOMENII DE CUNOȘTINȚE:

  • bazele chimiei
  • principiile lucrului cu chimicale
  • alimente de baza, depozitarea lor
  • tehnologia conservelor
  • tehnologia fabricarii bauturilor spirtoase
  • masini si echipamente pentru industria conservelor
  • masini si echipamente pentru fabricarea bauturilor alcoolice
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • chimie alimentara
  • alimente de baza, depozitarea lor
  • retete si proceduri pentru prepararea mâncarurilor
  • aparate si echipamente pentru bucatarie
  • bazele nutritiei rationale
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii

ACTIVITĂȚI CARACTERISTICE:

  • amestecuri
  • masurare si testare
  • operarea masinilor, a echipamentului sau a panourilor de control
  • modelare, formare manuala
  • modelare, slefuire, taiere cu unelte manuale
  • amestecuri
  • masurare si testare
  • operarea masinilor, a echipamentului sau a panourilor de control